Stucwerk

Stucwerk

Stucwerk wordt steeds meer in badkamers gebruikt. Was het eerst alleen het plafond of bijv. het bovenste deel boven 1,8m (en toiletruimtes boven 1,2m). Nu zie je steeds meer combinaties. Een hele muur gestuct met bijv een plint onderaan, een deel gestuct met een bijzondere kleur, of de hele badkamer gestuct behalve het natte deel (doucheruimte) etc. 

In de regel zullen wij altijd sausklaar opleveren, maar in andere ruimtes kan ook behangklaar opgeleverd worden. Fijn of grof schuurwerk kan ook. Wat is het verschil?

Behangklaar pleisterwerk

Behangklaar maken betekent: “klaar om te behangen”. Het behangklaar maken van een muur is het mooi glad pleisteren van een wand met gips, maar is iets minder glad dan sausklaar pleisterwerk.

Sausklaar pleisterwerk

Want bij sausklaar pleisterwerk is een dunne laag latex voldoende om de muur mooi te maken, maar door het sauswerk zie je natuurlijk iedere oneffenheid en daarom moet sausklaar nog net wat gladder zijn dan behangklaar.

Add Your Comment